Јубилеј Секције за хемију животне средине Српског хемијског друштва

  • Post category:.....

Секција за хемију животне средине Српског хемијског друштва ове године обележава 40 година постојања. Kако је ово важан јубилеј, а проблеми везани за животну средину делују актуелније него икад, желимо да обележимо 40 година на посебан начин. Стога Секција покреће циклус предавања из области животне средине који ће укључити водеће стручњаке из свих универзитетских центара у нашој земљи.

Жеља нам је да обележавање годишњице оснивања Секције додатно повеже и продуби сарадњу међу њеним члановима, универзитетским центрима и свим колегама које животна средина занима и који желе да допринесу њеној заштити. Секција је захвална универзитетима у Новом Саду, Београду, Kрагујевцу и Нишу који су се одазвали нашем позиву да организују предавања која ће бити организована у хибридној форми, тако да ће их путем интернета пратити сви који су заинтересовани без обзира на место у коме се налазе.

Циклус предавања ће 10. маја отворити проф. др Бранимир Јованчићевић предавањем “Стање животне средине у свету и Србији” које ће се одржати у Великом хемијском амфитеатру Хемијског факултета Универзитета у Београду, са почетком у 14 сати (линк https://t.co/pCanwYLYy4).

Пратите сајт и друштвене мреже СХД-а и институција које учествују у организацији предавања за више информација о месту, терминима предавања и линковима за приступ.