Kонференција ”Српско-амерички односи: Стратегија енергетске диверзификације”

  • Post category:.....

Наша колегиница Марија Ћурчић је, по позиву, учествовала на конференцији ”Српско-амерички односи: Стратегија енергетске диверзификације” која се одржала у четвртак, 12. маја 2022. године у Дому Народне скупштине Републике Србије.
Kонференција је организована од стране Kонгреса америчко-српског пријатељства (KSAP) и Color Media Communications.
Главне теме конференције биле су енергетска безбедност и диверзификација, гасна диверзификација, унапређење енергетске ефикасности, коришћење обновљивих извора енергије, изградња нових енергетских капацитета, као и како да у наредним годинама радимо сви заједно на енергетској независности. Ефикасна стратегија диверзификације данас је питање не само од значаја за целокупан привредни развој, већ је и питање геополитичке конкурентности.
На конференцији су између осталих говорили: Ивица Дачић, председник Народне Скупштине Републике Србије, Зорана Михајловић, потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, Њ. Е. Kристофер Хил, амбасадор SAD у Србији, Њ. Е. Јахел Вилан, амбасадор Израела у Србији, Стив Стајверс, конгресмен и потпредседник српског кокуса, Владимир Маринковић, оснивач KSAP.