Ако је твој одговор на следећа питања потврдан, твој избор да упишеш студије на Департману за хемију, биохемију и заштиту животне средине је права одлука. Ми се радујемо твом доласку и чекамо те да са нама савладаш градиво и стекнеш потребно знање и вештине у области хемије.

1.Волиш науку и истраживање?

Хемија, као централна наука, која се уклапа и надопуњује са великим бројем других научних дисциплина, представља прави избор за тебе као будућег истраживача.

2. Занимају те експерименти и практично учење?

Хемија се учи у лабораторији! Сјајна ствар код експериментисања јесте што никад не знаш до које нове идеје ће те експеримент и његов резултат одвести.

3. Желиш да разумеш састојке неког производа?

Важно је да знамо шта уносимо у наш организам и које су здраве и неопходне компоненте у нашој исхрани. Кроз познавање биохемије, учиш које су “добре компоненте” здравих производа и како да их користиш на најбољи начин.

4. Волиш природу?

Начини први корак, упиши студије заштите животне средине и дођи да заједно нађемо решења за проблеме у области заштите животне средине. Знање је моћ која може да промени све!

5. Желиш перспективно занимање?

Хемичари су ти који су неопходни у свим гранама индустрије. Хемија лежи у срцу многих данас популарних људских делатности попут очувања животне средине, кулинарства/нутриционизма, фитнеса/велнеса итд.

6. Занима те шта се дешава у рекама када се у њих излије нека хемикалија?

Детективски (истраживачки) дух је нешто што, ми хемичари, ценимо и негујемо. Анализом узорака воде можеш да одредиш степен квалитета реке, а све то учимо на нашем смеру Заштита животне средине. 

7. Као дете си правио вулкане, мешао разне састојке из куће, правио најбољу сапуницу за балоне?

Ако одабереш да студираш хемију, сваки радни дан може да ти буде испуњен са разноразним испитивањима и експериментима. За монотонију нема места у овој професији, плус знаћеш да одушевиш одрасле и децу својим експериментима.

8. Свиђа ти се идеја да подучаваш друге?

Сви они који теже да пренесу знање и желе да подучавају друге, код нас могу да израсту у сјајне мастер професоре хемије. Да хемија у школи више ни за кога не буде баук!

9. Питаш се шта можеш са отпадом да радиш? Да ли можеш поново да га искористиш?

Дипломирани аналитичар заштите животне средине је тај који може да ти да одговор на ова и још многа друга питања.

10. И на крају, хемија се налази на пресеку теоријских и практичних, као и општих и примењених наука и научних дисциплина. Узима оно најбоље од свих, подложна је усавршавању и допуњавању у неком од четири студијска програма. (хемија, биохемија, заштита животне средине и мастер професор хемије)