Природно-математички факултет

Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине

Припремна настава

Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине традиционално организује припремну наставу за полагање пријемног испита из хемије и из заштите животне средине. Пријемни испит из Хемије полажу сви кандидати који желе да упишу студије:

  • Хемије,
  • Хемије-контрола квалитета и управљање животном средином,
  • Биохемије,
  • Заштите животне средине* (могу да бирају пријемни из Хемије или из Заштите животне средине) и
  • Наставе хемије.

Ђаци који планирају да упишу ОАС Заштите животне средине на пријемном испиту могу да полажу пријемни испит из хемије или из заштите животне средине и самим тим за њих смо организовали бесплатну припремну наставу из Заштите животне средине за припремање пријемног испита.

Обе припремне наставе се одржавају онлајн суботом од 10 часова. Припремна настава из хемије почиње у фебруару месецу и траје 12 термина док месец дана касније стартује припремна настава из заштите животне средине и траје 6 термина. На крају обе припремне наставе полазници су у прилици да провере своје знање кроз полагање пробног пријемног испита.

Како бисмо средњошколце што боље припремили за пријемни испит који их очекује у јуну месецу организујемо и убрзане курсеве обе припремне наставе који трају недељу дана и на крају их такође очекује могућност полагања пробног пријемног испита.