Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu – Tondži Institut životne sredine za održivi razvoj nudi sledeća tri programa:

(1) 2019-2021. Master program upravljanja životnom sredinom i održivi razvoj

(2) 2019-2021. Master program inženjerstva zaštite životne sredine

(3) 2019-2022. Doktorski program upravljanja životnom sredinom i održivi razvoj

Prijave za Univerzitet Tondži su već otvorene.

Prijave za Tondži: http://study.tongji.edu.cn/index.php?classid=11000

Prijave za stipendije za školarinu:http://www.campuschina.org/

U ponudi su delimične i pune stipendije za izuzetne kandidate, o čemu možete saznati više u prilogu. Tu su navedeni i krajnji rokovi kao i procedura prijavljivanja.

O Institutu:

Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu – Tondži Institut životne sredine za održivi razvoj je združeno osnovan od strane Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Univerziteta Tondži 2002. godine, kao strateški trust mozgova (engl. think-tank) Programa UN-a za životnu sredinu, i kao interdisciplinarna platforma Univerziteta Tondži, a doprinosi životnoj sredini i održivom razvoju na tri glavna polja – obrazovanje, istraživanje i širenje informacija. Do danas, IESD je obezbedio obrazovanje iz oblasti životne sredine za studente iz skoro 80 zemalja, sproveo je izgradnju kapaciteta za više od 4000 učesnika iz zemalja u razvoju kroz programe obuke i radionice. U međuvremenu, kroz saradnju sa programom UN-a za životnu sredinu, kineskim ministarstvima i različitim zainteresovanim stranama, IESD sprovodi istraživačke projekte, uključujući i Izveštaj o zelenoj ekonomiji UN-a (kineska privreda); Program UN saradnje Kine i Afrike u oblasti životne sredine koji podržava Ministarstvo nauke i tehnologije, Projekat Chongming eko-ostrva, Udžbenik zelene ekonomije, Višedimenzionalni sistem evaluacije za nisko-ugljeničnu ekonomiju u Kini, Jug-Jug Saradnja studije slučaja, itd. IESD je takođe domaćin ključnoj laboratoriji Kineske meteorološke uprave gradova posvećenoj prevazilaženju i prilagođavanju klimatskim promenama i Ključnoj laboratoriji za upravljanje hemijskim rizicima. Pored toga,  IESD je sedište Sekretarijata za partnerstva globalnih univerziteta iz oblasti životne sredine i održivosti (GUPES) sa više od  800 članova širom sveta.

Za više informacija o IESDhttp://unep-iesd.tongji.edu.cn

Kontakt

Imejl: unep_tongji@tongji.edu.cn