Одржана манифестација „Мали-велики хемичар“

Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине, Природно-математичког факултета традиционално je организoвao манифестацију „Мали-велики хемичар“ намењену ђацима виших разреда основних школа који имају хемију у наставном плану и програму.

Ова манифестација је само једна у низу акција које организује Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине са циљем да се хемија, као једна од основних природних наука, прикаже ученицима на занимљив начин. Током посете ученици су били у прилици да се упознају са интересантним огледима из хемије који су усклађени са наставним планом и програмом чиме ће им бити олакшано да разумеју теорију коју уче. Намера нам је да теме из света који нас окружује оживимо кроз експерименте и на тај начин их приближимо ђацима. Истовремено, тежимо да побудимо у ученицима интересовање за хемију и представимо им занимања из области хемије, биохемије и заштите животне средине у склопу професионалне оријентације.

У току ове недеље је кроз наше лабораторије прошло 920 седмака и осмака са својим наставницима. Њихова одушевљења и занимљива питања су нама даљи подстрек да наставимо да радимо са младима и подстичемо њихово образовање и рад на јачању хемије.