Најава: Манифестација Мали-велики хемичар

Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине традиционално организује манифестацију „Мали-велики хемичар“ намењену ђацима седмих и осмих разреда основних школа који имају хемију у наставном плану и програму.

Ова манифестација је само једна у низу акција које организује наш Департман са циљем да се хемија, као једна од основних природних наука, прикаже ученицима на занимљив начин. Током посете ученици ће бити у прилици да се упознају са интересантним темама из хемије које ће бити представљене кроз низ експеримената у лабораторији. Експерименти су усклађени са наставним планом и програмом те ће стога ученицима бити олакшано да разумеју теорију коју уче. Намера нам је да теме из света који нас окружује оживимо кроз експерименте и на тај начин их приближимо ђацима. Истовремено, тежимо да побудимо у ученицима интересовање за хемију и представимо им занимања из области хемије, биохемије и заштите животне средине у склопу професионалне оријентације.

Манифестација „Мали-велики хемичар“ ће се одржавати сваког радног дана у периоду од 3. до 7. априла 2023. године.

Пријава је искључиво могућа званично преко матичних школа на мејл borko.matijevic@dh.uns.ac.rs или infohemija@dh.uns.ac.rs и ђаци долазе организовано у пратњи наставника.