1. Попсавин, М., Вукојевић, Н., Хранисављевић, Ј., Kовачевић, И., Срећо Зеленовић, Б., Свирчев, М. Практикум из хемије природних производа, Универзитет у Новом Саду Природно-математички факултет, 2018.
  2. Попсавин, М., Попсавин, В. Моносахариди и биоактивни деривати, Универзитет у Новом Саду Природно-математички факултет, 2018.
  3. Тривић, С., Јовановић-Шанта, С. Практикум из биохемије, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 2017.
  4. Орчић, Д. HPLC: Теорија и примена у биохемијским наукама, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 2016.
  5. Мимица-Дукић, Н., Симин, Н., Беара, И., Орчић, Д., Лесјак, М., Францишковић, М., Свирчев, E. Aromatic Plants and Essential Oils in the Treatment and Prevention of Infectious Diseases In: Aromatherapy: Basic Mechanisms and Evidence Based Clinical Use, Ed. Bagetta, G., Cosentino, M., Sakurada, T. CRC Press, London, UK, pp. 367–394, 2015.
  6. Неда Мимице-Дукић, Интермедијерни метаболизам, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 2014.
  7. Kухајда, K., Беара, И., Лесјак, М. Експериментална биохемија, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 2013.
  8. Лесковац, В., Тривић: С. Yeast Alcohol Dehydrogenase. Structure, Function and Mechanism of Action. Lambert Academic Publishing, AG &Co. KG, Köln, 2009.
  9. Сакач, М., Ђаковић Секулић, Т., Тривић, С., Ваштаг, Ђ., Војиновић Јешић, Љ., Гаковић, А., Матијевић, Б., Срећо Б. „Збирка за припремање пријемног испита из хемије“, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 2009.
  10. Миков, М., Фаwцетт, Ј. П., Kухајда, K., Kевресан, С., Kандрач, Ј. Bile acids, Mediset, Geneva, 2007.
  11. Божа, П., Мимица-Дукић, Н., Божин, Б., Аначков, Г. Biologically Active Compounds in the Fruška Gora mountain: Vol II – Terpenoids and Essential oil. Оделење за природне науке Матица Српска, Нови Сад, 2008.
  12. Петровић, Ј., Kухајда, K., Мимица-Дукић, Н., Попсавин, В., Чича, А., Јовановић-Шанта С. Практикум из биохемије и препаративне биохемије, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 2000.
  13. Мимица-Дукић, Н., Kухајда, K. Биохемија и Препаративна биохемија. Проблеми и решења, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет,
  14. Попсавин, В., Попсавин, М. Хемија 2,5-анхидро-шећера, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 1999.
  15. Kухајда, K., Kандрач, Ј., Миков М. Жучне киселине, одређивање, хемијске трансформације и фармаколошко дејство, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 1999.
  16. Попсавин, Н. Вукојевић, Ј. Хранисављевић:Практикум из хемије природних производа, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет,1998.
  17. Јанчић, Р., Стошић, Д., Мимица-Дукић, Н., Лакушић, Б. Ароматичне биљке Србије, Дечије Новине, Горњи Милановац, 1995.
  18. Хранисављевић, Ј., Петровић, Ј., Попсавин, В., Kухајда K. Практикум из биохемије са одабраним поглављима из хемије примарних биомолекула, Универзитет у Новом Саду, Природно-математички факултет, 1979.