Radionica o inovativnim tehnologijama za prečišćavanje vode

  • Post category:...

Drage koleginice i kolege, sa zadovoljstvom vas pozivamo da učestvujete u predstojećoj radionici pod nazivom „Inovativne tehnologije u tretmanu vode za uklanjanje kontaminanata koji izazivaju zabrinutost“. Ovaj događaj će se održati na Univerzitetu u Novom Sadu 31. januara 2024. Radionica će se fokusirati na istraživanje naprednih rešenja za uklanjanje mikrocistina, lekova i PFAS iz vode.

Dvojezične sesije:

Radionica će se odvijati na srpskom i engleskom jeziku, uz simultani prevod. Ovo osigurava sveobuhvatno i inkluzivno iskustvo učenja za sve polaznike.

Specijalna sesija za naučnu saradnju:

  1. februara 2024. organizovana je dodatna sesija, isključivo na engleskom jeziku. Ona će se fokusirati na detalje naučnog istraživanja i mogućnosti saradnje između univerziteta.

Registracija:

Učešće na radionici je besplatno. 

Agenda radionice:

Dnevni red za oba dana možete videti ovde.

Podaci o projektu:

Ova radionica je deo projekta “Održiva i isplativa proizvodnja vode za piće pomoću membranskog hibridnog procesa iz eutrofne vode zagađene mikropolutantima” (akronim SUPREMES). Projekat finansira Savezno ministarstvo obrazovanja i istraživanja Nemačke (BMBF) i zajednička je inicijativa Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta Duisburg-Esen, koju su od samog početka podržali Cornelsen Umwelttechnologies GmbH, Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i JKP Vodovod Užice.

Radujemo se vašem učešću i prilici da vodimo sadržajne diskusije i ostvarimo razmenu znanja.

Srdačan pozdrav,

SUPREMES Team