Panic

MSc Jovana Panić

Istraživač-pripravnik

 

KONTAKT

Univerzitet u Novom Sadu

Prirodno-matematički fakultet

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine

Kabinet: 26/IV

Adresa: Trg Dositeja Obradovića 3

21000 Novi Sad, Republika Srbija

Tel:+ 381 21 485 2751

e-mail: jovanap@dh.uns.ac.rs

SCOPUS Autor ID: 57192697799

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0649-3400

Obrazovanje

  • 2016-danas, Doktorske akademske studije hemije, Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, Srbija
  • 2016. Master hemičar, Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, Srbija
  • 2015. Diplomirani hemičar – biohemija, Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, Srbija.

akademska i naučna zvanja

  • 2016-danas, Istraživač-pripravnik, Univerzitet u Novom Sadu, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, Srbija.

Nastava i kursevi

  • Primena računara u hemiji
  • Analitička hemija I
  • Analitička hemija II
  • Analitički aspekti zelene hemije

OBLASTI NAUČNOG ISTRAŽIVANJA

  • Sinteza i ispitivanje fizičko-hemijskih i solvatacionih svojstava novih biološki aktivnih supstanci u obliku jonskih tečnosti
  • Zelena hemija.

ODABRANI PROJEKTI

  • Pristupi održivosti i zelene hemije u razvoju analitičkih metoda i skladištenju energije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (2011-2019)
  • Nove tečne formulacije za popravku strukture obradivog zemljišta i njihov uticaj na rast i prinos odabranih biljnih vrsta od značaja za održivi razvoj Autonomne Pokrajne Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine, Srbija (2018-2019).

ODABRANE REFERENCE

  1. Panić, J., Vraneš, M., Tot, A., Ostojić, S., Gadžurić S. (2019): The organisation of water around creatine and creatinine molecules. The Journal of Chemical Thermodynamics. 128: 103-109.
  2. Vraneš, M., Panić, J., Tot, A., Papović, S., Ostojić, S., Gadžurić S. (2018): The solvation properties and effect of D-fructose on the taste behavior of Citrus aurantium active components in aqueous solutions. Food & Function. 9: 5569-5579.
  3. Vraneš, M., Panić, J., Tot, A., Papović, S., Rapaić, M., Gadžurić, S. (2018): Interaction of D-panthenol with water molecules – Experimental and computational study. The Journal of Chemical Thermodynamics. 118: 34-42.
  4. Vraneš, M., Tot, A., Papović, S., Panić, J., Gadžurić S. (2018):Is choline kosmotrope or chaotrope? The Journal of Chemical Thermodynamics. 124: 65-73.
  5. Jovanov, P., Vraneš, M., Sakač, M., Gadžurić, S., Panić, J., Marić, A., Ostojić, S. (2018): Hydrophilic interaction chromatography coupled to tandem mass spectrometry as a method for simultaneous determination of guanidinoacetate and creatine. Analytica Chimica Acta. 1028: 96-103.

OSTALO

  • Član Srpskog hemijskog društva.
  • Stipendija za studente doktorskih akademskih studija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republike Srbije (2017-2018).
  • Letnja stručna praksa, NIS Gazprom neft (2016).
  • Osvojeno I mesto na Primatijadi u Bugarskoj iz oblasti hemije iz rada pod nazivom “Termohromizam hloridnih kompleksa kobalta(II) – rešavanje slučaja nevidljivog mastila” (2014).
Close Menu