Одржана свечана додела награда Фонда Ненада М. Костића

  • Post category:.....
У петак 27. маја 2022. године Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине биo је домаћин свечаности на којој су додељене награде и похвале Фонда Ненад М. Костић за најбољи дипломски и мастер рад који је одбрањен у периоду од 1. априла 2021. године до 31. марта 2022. године у области хемије.
Награђени најбољи дипломски и мастер радови су:
1.    Лазар Г. Бијелић, са Универзитета у Београду – Факултет за физичку хемију. Дипломски рад „Побољшање електрокаталитичке активности Ni за издвајање водоника у алкалној средини галванском изменом са Rh – експериментална и теоријска анализа“. Ментор рада је др Игор А. Пашти, редовни професор.
2.    Миа Бушљета, са Свеучилишта у Загребу – Природословно-математички факултет. Магистарски рад „Приправа алифатских триазолних деривата манозилираног десмурамил-дипептида“. Ментор рада је др Весна Петровић Пероковић, ванредни професор.
3.    Андреј Ј. Кукурузар, са Универзитета у Београду – Хемијски факултет. Дипломски рад „Синтетичка студија алстонларсина А“. Ментор рада је др Филип Ј. Бихеловић, ванредни професор.

Ванконкурсна награда додељена је др Драгани Ђорђевић научном саветнику са Института за хемију, технологију и металургију у Београду, за проучавање животне средине, противљења загађивању и подизању угледа хемије и хемичара.