NAJAVE

PRIPREMNA NASTAVA


Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i ove godine tradicionalno organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz hemije za polaganje prijemnog ispita. Pripremna nastava će se održavati subotom počev od 20.02.2016. godine po programu sa početkom od 10 časova u prostorijama Departmana (učionica 1/II).

Za dolazak na pripremnu nastavu nije potrebna prethodna prijava polaznika, nego samo njihov dolazak u predviđenom terminu.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mail-a: infohemija@dh.uns.ac.rs

ili putem telefona: 021/485-2720Program besplatne pripremne nastave 2016 pdf

NAJAVE

„SA HEMIJOM NA TI“ - HEMIJSKI VIKEND

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine sa velikim zadovoljstvom najavljuje vikend dešavanja „Sa hemijom na TI!“ u okviru manifestacije HEMIJSKI VIKEND. Ova kombinacija interaktivnih radionica, naučno-popularnih predavanja i druženja s hemičarima kroz koju će budući studenti i svi koji vole hemiju upoznati ovu mističnu nauku, održaće se u subotu, 29. novembra 2014. i u subotu 13. decembra na Departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Trg Dositeja Obradovića 3, Novi Sad.

Zbog velikog uspeha prošlogodišnje manifestacije, odlučili smo da HEMIJSKI VIKEND postane tradicija, a svi radoznali mladi istraživači među srednjoškolcima će nam u tome pomoći. Dobrodošli! Naravno, blagovremeno ćemo vas obavestiti o detaljima radionica i predavanja koja planiramo.SEMINAR

OBUKA IMPLEMENTACIJA INTERNE KONTROLE KVALITETA U LABORATORIJAMA


Savez hemijskih inženjera Srbije organizuje naredni trening u ciklusu treninga predviđenih za 2015. godinu: Implementacija interne kontrole kvaliteta u laboratorijama koji će se održati 13. maja 2015. godine u Beogradu, sa početkom u 10 h, u Svečanoj sali na III spratu Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu, Karnegijeva 4


Satnica word

Teme word

Obaveštenja word

Prijavu treba dostaviti do 06.05.2015. godine

Prijava word

NAJAVE

SVEČANO OTVARANJE FESTIVALA NAUKE "SVE JE MOGUĆE"

Sedmi, novosadski Festival nauke, održava se nastupajućeg vikenda, 9. i 10. maja, u kampusu Univerziteta, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. SVE JE MOGUĆE”, slogan je pod okriljem kog će naši naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.

Pozivamo Vas na Svečano otvaranje, u subotu, 9. maja u 11 sati, ispred zgrade Rektorata. Gostima će se obratiti državna sekretarka prof. dr Zorana Lužanin, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Vladimir Pavlov, rektor Novosadskog univerziteta prof. dr Radovan Pejanović i direktorka Festivala prof. dr Tijana Prodanović.

Svi sadržaji su besplatni, a radno vreme Festivala je od 10 do 18 sati.

PREDAVANJE U SANU - (NE)ODRZIVO UPRAVLJANJE VODNIM RESURSIMA PROF DR BOZO DALMACIJA

SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI, OGRANAK SANU U NOVOM SADU organizuje predavanje koje će održati prof. dr Božo Dalmacija.

Predavanje pod nazivom "(NE)ODRZIVO UPRAVLJANJE VODNIM RESURSIMA" će se održati u Svečanoj sali Ogranka SANU u Novom Sadu, Platoneum, Nikole Pašića 6, u sredu, 12. aprila 2017. godine u 19 sati.

Održavanje predavanja pomogao Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.