AKTUELNOSTI

Naučni časopis SRPSKA NAUKA DANAS

Zadužbina Andrejević nedavno je pokrenula izdavanje naučnog časopisa SRPSKA NAUKA DANAS. Ideja Zadužbine je da se kroz ovaj časopis afirmiše srpska nauka kako u Srbiji tako i u dijaspori. Zbog toga su u uredništvu angažovani i mnogi svetski priznati srpski naučnici iz okruženja i sveta. Pokretanje časopisa nastavak je tradicije štampanja doktorskih disertacija, takođe načina promocije naše nauke.

Ovaj časopis posebno je namenjen mladim naučnicima koji tek treba da se afirmišu, al i iskusnim već afirmisanim naučnicima koji bi objavljivanjem svojih radova doprineli njegovom rejtingu.

Osnovne informacije o časopisu SRPSKA NAUKA DANAS mogu se naći na web stranici:

http://zandrejevic.rs/wp-content/uploads/2015/11/casopis-Srpska-nauka-danas.indd_.pdf

Uputstvo za pisanje radova:

http://zandrejevic.rs/wp-content/uploads/2016/01/Kriterijumi-i-pravila-casopis-5.1.2016.pdf
FALLING WALLS LAB SERBIA

DAAD Informativni centar Beograd saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer organizuju prvi Falling Walls Lab u Srbiji, inovativnu platformu za predstavljanje istraživačkih projekata u rangu naučnog proboja u svim naučnim disciplinama. Događaj će se održati u KC Grad 25. septembra 2016. godine.

Učesnici će prisustvovati ekskluzivnoj i besplatnoj radionici Science Communication pre samog Lab-a.

Falling Walls Lab je namenjen studentima, istraživačima, i naučnicima (BA, MA, PhD, postdoc). Aplikacije za učešće na Falling Walls Lab Serbia se šalju centralno preko portala na www.falling-walls.com/lab do 11. septembra.

Svaki učesnik ima tri minuta u kojima će predstaviti svoju ideju ili projekat i ubediti lokalni žiri u inovativnost svoje zamisli.

Pobednik srpskog Falling Walls Lab-a kao nagradu dobija učešće u finalnom Falling Walls Lab u Berlinu 8. novembra, kao i prisustvo na Falling Walls Konferenciji 9. novembra.


FALLING WALLS LAB pdf

Falling walls lab Serbia Call for Applications pdf