STUDENTSKI ŽIVOT U NOVOM SADU

Biti student Univerziteta u Novom Sadu, znači studirati na mestu čija tradicija datira od davne 1960. godine. Jedinstveni studentski grad u našoj zemlji, a i u svetu vrlo redak, čini naš univerzitet vrlo posebnim. Skoro svi fakulteti su na jednom mestu što daje jednu posebnu stranu studiranja i druženja medju studentima.

Univerzitet u Novom Sadu čini 14 fakulteta, od kojih 9 fakulteta ima središte u Novom Sadu, a čak 7 njih se nalazi u prelepom Univerzitetskom kampusu na Limanu 1. Do njega se stiže vrlo jednostavno, od autobuske stanice čuvenom novosadskom autobuskom linijim ,"4", taksijem ili šetnjom kroz prelepi Novi Sad. Univerzitetski kampus je u blizini centra grada, sa jedne strane i Dunava sa druge. Dobrim autobuskim linijama povezan je sa svim delovima grada. Studentska pokazna karta je vrlo povoljna i može se koristiti u toku celog meseca za neograničen broj vožnji. Studenti imaju velike mogućnosti za kvalitetne i sadržajne aktivnosti, i ceo taj period života ostaje da se pamti kao jedan od najlepših.

U sastavu Univerzitetskog kampusa, pored fakulteta, nalaze se dva studentska doma, centralna biblioteka, studentski centar, studentski restorani, zavod za zaštitu zdravlja studenata, sportsko-rekreativni sadržaji i mnoge studentske organizacije.

Pored dva studentska doma, koja se nalaze u blizini fakulteta, u Novom Sadu ima još 6 studentskih domova koji su renovirani ili novosagradjeni kako bi studentima iz unutrašnjosti omogućili maksimalnu komfornost i uslove za što bolji život i studiranje. Cene smeštaja su prihvatljive i kreću se do 1.100,00 dinara za one sa najboljom kategorijom.Takođe postoji mogućnost i za privatni smeštaj i ishranu.


I još monogo toga...


Zato Vas očekujemo da budete deo Univerziteta u Novom Sadu i u budućnosti ponosni što ste i Vi živeli, rasli i ostali deo velike porodice sa tradicijom o čijim se vrednostima zna u čitavom svetu.
Studentski centar NOVI SAD