RADIONICE

DIPLOMIRANI HEMIČAR (PROFESOR HEMIJE)

U današnjem modernom svetu, obrazovana populacija je ključ uspeha svake zemlje. Unapređenje kvaliteta obrazovanja je složen proces i zavisi od različitih faktora, ali se svakako kao najvažniji izdvaja nastavnik odnosno njegov profesionalni rad. Bilo da radi u osnovnoj školi, gimnaziji ili srednjoj stručnoj školi dobar nastavnik se rukovodi principom aktivne nastave i primenjuje pristupe koji angažuju i motivišu učenika koristeći veliki broj primera iz svakodnevnog života.

U okviru ove radionice ćemo jednu interesantnu hemijsku pojavu izučiti u kontekstu jedne od najčudnijih prirodnih katastrofa koja se desila u jezeru Nios 1986. godine. Potvrdićemo ova saznanja kroz eksperimente i niz primera iz svakodnevnog života. Na kraju, zajedno ćemo proveriti šta znamo igrajući hemijske domine.

Dođite i uverite se da zadatak nastavnika nije samo da predaje i proverava znanje učenika, nego i da ih motiviše za izučavanje hemije i pokaže koliko je razumevanje hemijskih principa bitno u svakodnevnom životu čoveka.

Ukoliko volite hemiju, a želite da radite u školi, u obrazovno-naučnim institucijama ili pak u stručnim, razvojnim i nadzornim pedagoškim službama, onda su Osnovne akademske studije hemije (Profesor hemije) pravi izbor za vas!